След като от Продължаваме промяната заплашваха  журналисти със затвор, сега

...
След като от Продължаваме промяната заплашваха  журналисти със затвор, сега
Коментари Харесай

Наред е свободата на словото: В програмата на ПП се предвижда „блокиране на медии“

След като от „ Продължаваме промяната ” заплашваха  журналисти със затвор, в този момент взеха решение, че е по-лесно да блокират цели медии, което е безусловно неприемливо в една демократична страна. Явно саморазправата на Политическа партия с публицистите  няма да завърши, до момента в който въпреки всичко не одобряват Закон, който да заглуши неприятелските им медии и справедливи отзиви.

В програмата на Продължаваме промяната се планува в  онлайн медиите и обществените мрежи да има лична солидарна отговорност на авторите и издателите за наличието. Сред наказванията се показва и блокиране на медии. Това излиза наяве от т.4, раздел Култура на шумно рекламираната стратегия за ръководство на Политическа партия, която получи 100-процентната поддръжка на Българска социалистическа партия и Демократична България.

„ Разработване на промени в Закона за електронни медии: включване в обсега на закона на онлайн медиите и обществените мрежи, лична солидарна отговорност наавторите и издателите за наличието, блокиране на медии при липса на правилни данни в Публичния указател на медиите, издание на месечни доклади ”.

По всичко проличава, че новата тройна коалиция, подкрепена от отцепниците от Има Такъв Народ, вкарва така наречен „ медийно законодателство “, което очевидно е ориентирано против почистване на неловко мнение.

Не е ясно по какъв начин тъкмо Политическа партия ще постановат надзор на обществените мрежи, само че по всяка възможност си показват, че ще могат да блокират всеки с по-различно мнение.  Това към този момент се случва, въпреки и в единични случаи, само че очевидно би трябвало да го чакаме всеобщо.

Т.2. от законодателната стратегия в раздел Култура пък планува до 25 ноември 2022 година да са факт „ промени в медийното законодателство, които засягат правната регулация на онлайн медиите и обществените мрежи “.

Законодателната самодейност на Политическа партия планува да търси „ лична солидарна отговорност “ на създателите и издателите за наличието, пише в късия драфт на законодателната стратегия. Като и тук не излиза наяве, какво тъкмо ще съставлява тази лична отговорност и  на какво съображение ще се носи тя.

Този законопроект, заложен в програмата на Асен Василев, припомня за българския Магнитски, който също беше сътворен от предлагането на Политическа партия за министър председател. Припомняме, че в него страната можеше да отнеме имущество без съд и присъда. Явно  „ Продължаваме промяната ” ще продължат да си служат с репресивни ограничения против особеното мнение за ръководството им.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР